_

Gıda Laboratuvarı


Gıda analiz laboratuvarında buğday ununun, ekmeğin, tahıl ve tahıl ürünlerinin, yem ve çeşitlerinin kalitesi hakkında bilgi verilir. Bu bilgiler ışığında, ilgili ürünlerin tekniğine uygun, hijyenik şekilde, üretim, depolama, taşıma ve pazarlanması sağlanır.

Fiziksel Analizlerin yapıldığı laboratuvarımızda tahıl ve tahıl ürünlerinin kalite parametreleri hakkında fikir veren analizler uzman kadromuzla titizlikle güvenilir bir biçimde yapılmaktadır.

Bu analizler;
 

  • Buğday ununda yaş gluten ve gluten indeks tayini
  • Buğday ununda kuru gluten ve su tutma kapasitesi tayini
  • Buğday ununda Zeleny ve Gecikmeli sedimantasyon tayini
  • Buğday ve buğday ununda rutubet tayini,
  • Buğdayda hektolitre ağırlığı tespit tayini,
  • Tahıl ve baklagillerde bin dane ağırlığı
  • Tahıl ve tahıl ürünlerinde rutubet miktarı tayini
  • Tahıl ve öğütülmüş tahıl ürünlerinde toplam kül muhtevası tayini
  • Ekmekte rutubet muhtevası tayini
  • Ekmekte net kütle tayini

 

Laboratuvarımızda bulunan PERTEN DA 7250 marka NIR cihazı ile 6 saniye gibi kısa bir sürede birçok üründe; öğütmeye ve herhangi bir kimyasala ihtiyaç duymadan protein, nişasta, yağ, kül, rutubet gibi uzun zaman alan ve maliyeti yüksek olan analizler hızlı, güvenilir ve düşük maliyet ile hesaplanabilmektedir.

 

PERTEN DA 7250 CİHAZI İLE YAPILAN ANALİZLER

  ÜRÜN

 PARAMETRELER

  ARPA

 RUTUBET, PROTEİN, NİŞASTA, SELÜLOZ

  BESİ YEMİ

 RUTUBET, PROTEİN, NİŞASTA, SELÜLOZ, YAĞ, KÜL, ENERJİ

  BUĞDAY

 RUTUBET, PROTEİN, GLUTEN

  BUĞDAY KEPEĞİ

 RUTUBET, PROTEİN, KÜL, SELÜLOZ

  BUĞDAY UNU

 RUTUBET, PROTEİN, KÜL, GLUTEN

  DURUM BUĞDAYI

 RUTUBET, PROTEİN, GLUTEN

  MISIR

 RUTUBET, PROTEİN, YAĞ, NİŞASTA

  SOYA KÜSPESİ

 RUTUBET, PROTEİN, YAĞ, SELÜLOZ, KÜL

  SÜT YEMİ

 RUTUBET, PROTEİN, YAĞ, SELÜLOZ, KÜL, NİŞASTA

  TAVUK YEMİ

 RUTUBET, PROTEİN, YAĞ, SELÜLOZ, KÜL, NİŞASTA, TOPLAM ŞEKER, ENERJİ

  YUMURTA YEMİ

 RUTUBET, PROTEİN, YAĞ, SELÜLOZ, KÜL, NİŞASTA, TOPLAM ŞEKER, ENERJİ

  AYÇİCEĞİ KÜSPESİ

 RUTUBET, PROTEİN, YAĞ, SELÜLOZ, KÜL

  PAMUK TOHUMU KÜSPESİ

 PROTEİN, YAĞ, SELÜLOZ

 
  SUCUK
 
 RUTUBET, YAĞ, HAM PROTEİN, COLLAGEN FREE PROTEİN, KÜL, TUZ
 
  SOSİS
 
 RUTUBET, YAĞ, HAM PROTEİN, COLLAGEN FREE PROTEİN, KÜL, TUZ
 
  KIYMA
 
 RUTUBET, YAĞ, HAM PROTEİN, COLLAGEN FREE PROTEİN, KÜL, TUZ

Numune getirilirken doldurulması gereken form.   



İlgili Dökümanlar

DÖKÜMAN ADI DÖKÜMAN AÇIKLAMA DÖKÜMAN TARİH
Özel gıda kontrol laboratuvarı çalışma izin belgesi

16.01.2020
FR-14 GIDA ANALİZ TALEP FORMU

25.03.2021

Sizlere daha iyi bir hizmet için bize yazın.


ÜYE TEMSİLCİ KANALI

Haritayı Göster

Facebook
Twitter
Youtube
İnstagram
Personel